Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Startuje nový ročník QMJHL, na soupiskách Češi nebo i rodák z Konga

Nové ročníky všech hokejových soutěží po celém světě začínají stále zuřivěji bušit na dveře a hlásit se o slovo. V zámoří se 8. září rozjede maraton zápasů slavné juniorské Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL, často také používána zkratka LHMJQ). Oproti loňské sezóně naskočí do soutěže pouze sedmnáct mužstev, na startovním poli chybí celek Montréal Juniors, který se přestěhoval do Boisbriandu a ponese název Blainville-Boisbriand Armada. Ještě hůře dopadli v Lewistonu, kde místní Maineiacs ukončili kvůli chybějícím financím činnost.

Jakub Culek (Rimouski Océanic, QMJHL) byl do NHL draftován Ottawou Senatorswww.zimbio.com

Maineiacs přitom v roce 2007 vyhráli prestižní President Cup, klubem pak prošlo i několik hráčů, kteří se probojovali do NHL. Českému fanouškovi bude nejznámější jméno slovenského brankáře Jaroslava Haláka.

Liga se tak zúžila na sedmnáct týmů rozdělených do tří divizí. Hned jedenáct mužstev sídlí v provincii Québec, tři týmy pak v provincii New Brunswick, dva v Nova Scotia a z provincie Prince Edwards Islands je tým PEI Rocket.

Základní část soutěže nabídne 578 utkání, což činí 68 utkání na každý tým, a skončí 18. března 2012.

Na soupiskách ryze kanadské soutěže je celkem 45 cizinců, nechybí ani čtrnáct českých mladíků, což je po domácích kanadských hokejistech největší zastoupení. Celkem do soutěže naskočí hokejisté ze čtrnácti zemí včetně Ruska, USA (po sedmi hráčích), Německa, Slovenska (po 3 hráčích), nebo i Dánska a Norska. Na soupisce celku Acadie-Bathurst Titan pak figuruje i Ludovic Kabambi, což je sice rodák z konžské Kinshasy, ale má kanadské občanství.

Nejvíce cizinců má na soupisce Moncton Wildcats, jehož branku by měl hájit český hokejový brankář „kanonýr“ Roman Will. Ten se proslavil třemi kanadskými body v zápase české extraligy starších dorostenců, kdy Mladá Boleslav porazila Havlíčkův Brod a Will vstřelil gól a na dva přihrál. Právě Moncton otevře nový ročník QMJHL zápasem na ledě obhájce trofeje ze Saint John. A jestli se Will postaví mezi tyče, jakože v přípravě prostor dostával, tak jej čeká křest ohněm. Hodně se očekává od plzeňského dua Straka – Culek, kteří patří k oporám Rimouski Océanic.

Několik českých hokejistů také dostalo pozvánku do přípravných kempů týmů NHL. Například mladoboleslavský odchovanec Tomáš Hyka se objevil na kempu Flyers, jeho spoluhráč z Gatineau Adam Jánošík pro změnu v Tampě. Šanci dostala i dvojice výše zmiňovaných plzeňských borců. Petr Straka se ocitl na přípravném kempu Columbusu, podstatně blíže to měl Jakub Culek do Ottawy. Kemp Vancouveru pak neminul brankáře Davida Honzíka. Největší zájem byl však jednoznačně o hráče z kádru loňského vítěze.

Titul v soutěži obhajují hokejisté Saint John Sea Dogs, v jejichž kádru jsou z cizinců Rus Stanislav Galijev a slovenský forvard Tomáš Jurčo. „Mořští psi“ zvítězili v dramatickém finálovém klání „Prezidentova poháru“ nad Gatineau Olympiques v poměru 4:2 na zápasy a v sezóně 2010/2011 získali prakticky vše, co šlo. Vyhráli svou divizi, stali se nejlepším týmem soutěže v základní části. Poté tedy zvládli i play-off QMJHL a hlavně, jako první tým z atlantického pobřeží Kanady vyhráli i Memorial Cup, tj. pohár, o nějž bojují vítězové třech největších juniorských soutěží Kanady – Quebec Major Junior Hockey League, Ontario Hockey League a Western Hockey League.

Zastoupení zemí v QMJHL:

Česká republika – 14
Rusko, USA – 7
Německo, Slovensko, Francie – 3
Švédsko – 2
Bělorusko, Dánsko, Finsko, Lotyšsko, Norsko, Švýcarsko – 1

Přehled zahraničních hokejistů v jednotlivých klubech:

Acadie-Bathurst Titan: Mirko Hoefflin a Nicolas Kramer (oba útočníci, Německo)
Baie-Comeau Drakkar: Tomáš Filippi (útočník; v minulosti Trutnov, Dvůr Králové, Liberec), Lukáš Cingel (útočník, Slovensko)
Blainville-Boisbriand Armada: Ilja Nikolajev (útočník, Rusko)
Cape Breton Screaming Eagles: Denis Kindl (útočník; Šumperk, Pardubice), Raman Hrabarenka (obránce, Bělorusko)
Chicoutimi Saguenéens: Lukáš Sedlák (útočník; České Budějovice), Christopher Gibson (brankář, Finsko)
Drummondville, Voltigeurs: Ondřej Palát (útočník; Frýdek-Místek, Vítkovice), Emil Sylvegard (útočník, Švédsko), Sean Couturier (útočník, USA), Adrian Saxrud-Danielsen (obránce, Norsko)
Gatineau Olympiques: Tomáš Hyka (útočník; Mladá Boleslav), Adam Jánošík (obránce; Liberec)
Halifax Mosseheads: Martin Frk (útočník; Karlovy Vary), Konrad Abeltshauser (obránce, Německo), Anthony Terenzio (brankář, USA)
Moncton Wildcats: Roman Will (brankář; Mladá Boleslav), Marek Hrivík (útočník, Slovensko), Brandon Shea (útočník, USA), Sebastian Dyk (útočník, Švédsko), Daniel Milan (obránce, USA), Myles McGurty (obránce, USA)
P.E.I. Rocket: Matěj Beran (útočník; Karlovy Vary), Tomáš Pavelka (obránce; Vítkovice)
Québec Remparts: Michal Grigorenko (útočník, Rusko), Adam Erne (útočník, USA), Axel Rioux (útočník, Francie), Nick Sörensen (útočník, Dánsko)
Rimouski Océanic: Petr Straka a Jakub Culek (oba útočníci; oba Plzeň)
Rouyn-Noranda Huskies: Robin Gusse (brankář, Francie), Anthony Verret (útočník, Francie), Denis Kamajev (útočník, Rusko), Zven Andrighetto (útočník, Švýcarsko)
Saint John Sea Dogs: Stanislav Galijev (útočník, Rusko), Tomáš Jurčo (útočník, Slovensko)
Shawinigan Cataractes: Nikita Kolešnikovs (obránce, Lotyšsko), Anton Zlobin (útočník, Rusko)
Val-d’Or Foreurs: Artem Sergejev (obránce, Rusko), Vladislav Šalimov (útočník, Rusko)
Victoriaville Tigers: David Honzík (brankář; Karlovy Vary), Petr Šidlík (obránce; Jihlava), Troy Vance (obránce, USA)

Videa související s Quebec Major Junior Hockey League

Druhé finále QMJHL 2011, Gatineau Olympiques vs. Saint John Sea Dogs 3:2

 

 

Summary video loňského vítěze Saint John Sea Dogs

 

 

Autor: Jaroslav Svoboda | středa 7.9.2011 20:30 | karma článku: 7,96 | přečteno: 1236x
  • Další články autora

Jaroslav Svoboda

Národe, kam jsme se to dostali? Místo volebních lístků vejce...

Před pětadvaceti lety získaly milióny obyvatel Československa svobodu slova, svobodu vyjádření, volného pohybu a další demokratická i základní lidská práva. Získaly svobodu volby, kterou nyní bohužel mnozí, dokonce i většina obyvatel, pohrdá. Stejně jako dalšími vymoženostmi „kapitalistického“ světa. Slovo demokracie se pak stále častěji používá jako alibismus pro své obhroublé, agresivní, násilnické, nezákonné chování. Stejně tak je pak alibistické házet vejci po prezidentovi jako výraz nesouhlasu s jeho vystupováním. Navíc v den oslavy sametové revoluce, v den oslavy znovunabytého práva svobodně volit.

18.11.2014 v 7:02 | Karma: 11,44 | Přečteno: 569x | Politika

Jaroslav Svoboda

Praktiky tisku aneb vymyšlená oběť z Bostonu

Až nějak příliš často si v poslední době člověk začíná všímat, že tady a pak támhle někdo v médiích ustřelí, že po bližším prozkoumání se jeho článek zakládá na pravdě jen velmi zdaleka, a že začíná být nebezpečné, jak média, která vždy měla dopad na myšlení lidí, začínají lhát a balamutit. Příkladů by se našlo dost, kupodivu člověk nemusí hledat dlouho.

26.4.2013 v 15:25 | Karma: 11,29 | Přečteno: 770x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Svoboda

Peníze nám jsou cennější než rasismus, vzkázala fotbalová UEFA

Dne 18. června 2012 se stalo jednou z nejdiskutovanější a nejzmiňovanější událostí na twitteru udělení pokuty dánskému útočníkovi Nicklasi Bendtnerovi. Proč? Ukázal trenky, na kterých byl nápis, který se nehodil do krámu evropské fotbalové asociaci. Na trenýrkách měl nápis Peddy Power, což je irská sázková kancelář. Že se to dá pochopit? To by se dalo, kdyby ta pokuta nebyla několikanásobně vyšší než například tresty za rasistické projevy. Chránit zájmy svých obchodních partnerů je tak pro asociaci UEFA mnohonásobně důležitější než zatočit s rasismem.

19.6.2012 v 6:55 | Karma: 22,10 | Přečteno: 3889x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

„Věřím“ aneb životní příběh Vladimíra Konstantinova

Často se říká, že když člověk něco tragického neprožije, tak nedokáže přesně pochopit, jak těžké je se s tímto okamžikem vyrovnat. Člověk poté začne koukat na mnoho věcí naprosto jinak, začne si vážit maličkostí, ale zároveň potřebuje pomoc druhých. Lhostejnost a nezájem je pak to nejhorší, co vás může postihnout. A věřte, že i malé vzpomenutí si dokáže být pro člověka pozitivním impulsem do dalšího žití. Ruský hokejový obránce VLADIMÍR KONSTANTINOV prožil ve chvílích největší sportovní radosti největší životní tragédii. Osobní. Ale lidé jemu blízcí mu dali víru. Dali to, co v té době nejvíc potřeboval, a stále potřebuje. V těchto dnech je to patnáct let, co se Konstantinovovi změnil život.

15.6.2012 v 16:45 | Karma: 9,41 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Třetí smrt hokejisty během léta – Wade Belak

Stal se z toho velmi smutný kolorit letošního léta. Zámořské zpravodajské servery vydaly v noci informaci o úmrtí urostlého hokejisty Wadea Belaka, muže, který díky svým proporcím patřil k významnějším „bitkařům“ nejpopulárnější hokejové soutěže světa, NHL. Rodák ze Saskatoonu oslavil 3. července pětatřicáté narozeniny, o dva měsíce později je pak nalezen mrtev v hotelu „One King Street West“ v Torontu, kde také strávil nejlepší léta své hokejové kariéry.

1.9.2011 v 9:15 | Karma: 9,20 | Přečteno: 1817x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Záchranka? Dobrý den, potřebuji ostříhat nehty...

Někdy se nestačím divit nad tím, kam až do hlubin splachovacího záchodu dokáže spadnout mozek člověka. A když je to navíc soudcovský mozeček, pak už nás asi nemůže překvapit nic. A tak rychlá záchranná služba, kterou většinou voláte jen z opravdu vážných a život ohrožujících důvodů, může pykat za to, že dotyčný jí zavolá, pak si z ní udělá poskoka na drobný zákrok, a s úsměvem ji pošle zase zpět. A že doktor chce raději opravdu důkladné vyšetření? To si dovolil, oškubeme ho o peníze a ještě budeme chtít omluvu. Což o to, že jsme to my, kdo si vymrčuje kvůli prkotinám.

19.8.2011 v 21:28 | Karma: 35,05 | Přečteno: 2454x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Svoboda

Pippa byla v podprsence... Proboha no a co?!

Svět se zbláznil. Naprostá Sodoma a Gomora k tomu. Představte si, lidi pijí alkohol! Chodí v plavkách, sem tam se nějaká dívka objeví v podprsence na nějaké party! Bože, jaká to nestoudnice! A k tomu je vlastně "členkou" královské rodiny, pokud tak ovšem její přivdanou příbuznost lze nazvat. Redaktor revue.idnes.cz pan Radko Zárodňanský nám v článku "Sestra Kate Middletonové Pippa je pěkné kvítko, dováděla v podprsence" odhalil zvrhlost tohoto světa v celé její kráse. A teď mám na mysli krásu oné zvrhlosti, nikoliv Pippinu, které se tímto zároveň omlouvám.

18.5.2011 v 23:06 | Karma: 27,32 | Přečteno: 2641x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Svoboda

Pochybily pouze hokejové kluby? Rozhodně nikoliv

A je to tu zase. Přivítejte opět na scéně Český svaz ledního hokeje (dále ČSLH) a tentokrát hlavně Asociaci profesionálních klubů (dále APK) v čele se svérázným Stanislavem Šulcem. Toto uskupení je již tradičním zdrojem nekonvenční a pestré zábavy, leckdy však jejich "hry" přechází do roviny trapných frašek. A s jednou takovou přichází APK právě nyní. Je neuvěřitelné, jak amatérsky lze řídit hokejové soutěže v zemi olympijských vítězů a aktuálních mistrů světa. Stanislav Šulc totiž dokáže jedním podpisem něco schválit, aby pak vzápětí prohlásil, že nic takového se prakticky nestalo. Ten člověk opravdu už neví, co vlastně mluví.

4.11.2010 v 14:30 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2449x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Když pes dostane průjem...

Je s podivem, jak jsou někteří lidi všímaví. V pondělí 19. července v pozdně odpoledních hodinách jsme přišli s přítelkyní domů a hned jsme vyrazili na procházku se svými pejsky. Menší Bonča (voříšek) se těší v poslední době docela dobrému zdraví, ačkoliv má již několik let problémy se srdíčkem. Bere však pravidelně prášky a dokonce pár kilo i shodila. S větší Frankee (flat coated retrívr) to bylo v posledních dnech trochu horší. Když dostane člověk průjem, tak holt je to nepříjemné, ale na ten záchod si dojde sám. Nebo spíš doběhne, aby to stihl. S pejskem je to horší. Naštěstí Frankee si vždycky kňourne, řekne. A naneštěstí má i pejsek potřebu v noci a sám prostě ven nevyběhne. Aspoň tedy ne u nás.

20.7.2010 v 16:40 | Karma: 22,78 | Přečteno: 4281x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Svoboda

Ta ta ta ta reklama boduje, ačkoliv ji veřejnost kritizuje

Vlna kritiky se snáší na adresu jistého reklamního spotu, který upozorňuje na největší obchod s nábytkem v ČR. Na internetu najdete tisíce názorů na tuto reklamu, přičemž takřka polovina z nich je vulgárních, další velká část pak sice slušných, ale negativních. "Nejhorší reklamu jsem v životě neviděl," píše spousta lidí na Facebooku. Přitom nejspíš sami nevědí, co píší. Nejhorší? Jak může být reklama nejhorší, když o obchodu s nábytkem teď ví prakticky celá republika? Připomíná mi to ono cimrmanovské "Poslechněte, to je nějakej renonc, ne? Jak se daří nebožce? Jak se jí může dařit, je tuhá, ne?"

15.7.2010 v 15:30 | Karma: 34,33 | Přečteno: 10431x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Svoboda

Hokejový svaz znehodnotil úroveň 2. ligy

S nadějí jsem očekával jednání Českého svazu ledního hokeje (dále jen ČSLH) o herním systému II. hokejové ligy. K tématu jsem tu již sepsal dva články, hlavně v tom prvním pak nastínil hlavní problematiku druholigové soutěže. Výsledné řešení, které ČSLH oznámilo, mě připravilo o poslední zbytky víry, že v ČSLH jsou inteligentní a normální lidé. Komický paskvil, který vypustili na světlo světa, nemá obdoby v žádných hokejových soutěžích nikde na světě. Ve své absurditě překročilo ČSLH další mez a jen se děsím, s jakým systémem asi vyrukují za rok.

2.7.2010 v 16:53 | Karma: 19,82 | Přečteno: 2623x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Uvědomí si hokejový svaz finanční problémy klubů? - díl II.

Před týdnem jsem zveřejnil článek o druholigovém hokeji. Vůbec jsem nečekal takovou vlnu ohlasů a reakcí, nejen v diskusi pod článkem. Reakce chodily přes ICQ nebo na email, problematika se v souvislosti s článkem řešila i na jiných diskusích, povětšinou pak na webech zainteresovaných hokejových klubů. Než se pustím do dalšího rozboru problematiky celé věci, shrnu obsah prvního článku, i když nejlepší by bylo si jej celý přečíst (naleznete jej zde). Ve své podstatě jsem reagoval na navržený systém druhé hokejové ligy, kdy 36 týmů bylo rozděleno do dvou skupin. To ve svém důsledku znamená velké finanční zatížení klubů z hlediska výdajů na cestování. Pro mnohé oddíly se jedná pravda o existenční problém. Mnohem výhodnější by byl systém čtyř skupin po 8 až 10 týmech, což svaz také původně navrhoval, ale kluby to smetly v hlasování ze stolu.

17.6.2010 v 23:15 | Karma: 8,33 | Přečteno: 1205x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Uvědomí si hokejový svaz finanční problémy klubů? Bude je řešit?

Je to takový hokejový evergreen. Rok co rok mění 2. hokejová liga svůj herní systém, rok co rok pak tento krok vzbuzuje bouřlivé diskuse. Český svaz ledního hokeje nechává alibisticky řešení herního systému na jednotlivých účastnících soutěže, sám pak jen výsledný návrh posvětí, či zavrhne. Je otázkou, proč druholigové kluby úzkostlivě zachovávají systém 2-3 skupin soutěže. Zároveň je otázkou, proč nehledá řešení sám svaz, který tuto soutěž prakticky řídí. Když se před dvěma lety rozdělila 2. liga na dvě skupiny, stálo to krk Šternberk. Pelhřimov se finančně vzpamatovává dodnes, jeho zařazení do moravské skupiny jej stálo tolik peněz na cestování, že i prvoligovým fotbalovým klubům je oproti tomu hej. Spousta z vás teď mávne rukou, že je nějaký prales českého hokeje nezajímá. Jenže i v těchto "pralesních" klubech se rodí hvězdy našeho hokeje.

9.6.2010 v 17:20 | Karma: 31,46 | Přečteno: 5262x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Startuje finále Calder Cupu a Neuvirth může přepsat dějiny soutěže

Oči fanoušků ledního hokeje ze všech koutů světa se upírají k tomu, jestli Černí Jestřábi ubijí Letce z Filadelfie a zvítězí ve Stanley Cupu. A zda se Marián Hossa konečně dočká. Jenže v pozadí bojů o Stanley Cup začíná v zámoří velmi prestižní boj o Calder Cup. Do finále American Hockey League se dostal počtvrté během posledních pěti sezón historicky nejúspěšnější tým soutěže Hershey Bears, na odpor se mu postaví nováček soutěže Texas Stars, pokračovatel licence od Iowa Chops. V článku mimo jiné i video ze semifinále mezi Hershey Bears a Manchester Monarchs. Přesvědčte se sami, že na AHL se dá koukat.

3.6.2010 v 23:34 | Karma: 9,07 | Přečteno: 1168x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

O Švédkách v autobuse českých hráčů a jiné příhody z mistrovství

Světový šampionát v Německu skončil před přibližně deseti dny, přesto se za ním ještě jednou ohlédnu. Měl jsem letos možnost nakouknout do zákulisí celého dění, což nabídne i některé pro běžného fanouška neočekávané situace. Někde jste se možná již dočetli o planém poplachu v mannheimské hale, který přerušil tiskovou konferenci po zápase Česko – Norsko. O půvabné člence lotyšského národního týmu, která soustavně narušovala práci novinářům, víte asi stěží. A nepředpokládám, že by médii proběhla informace o tom, jak dvě švédské reportérky naháněly Jaromíra Jágra až do autobusu českého mužstva. Těch perliček ze zákulisí je spousta, tak proč o nich něco nenapsat?

2.6.2010 v 14:12 | Karma: 37,48 | Přečteno: 22066x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Český titul? From Zero to Hero!

Jak tenká jen může být hranice mezi úspěchem a neúspěchem? Češi se v Německu dočkali nejfantastičtějšího světového titulu své historie. Vybojovali zlaté medaile, ve které nikdo nevěřil. Jak málo chybělo a Staroměstské náměstí by 23. května 2010 zelo prázdnotou a o ruzyňském letišti byste o den později jen stěží slyšeli. Stačilo, aby Harju chvíli před koncem 3. třetiny semifinálového utkání jen posunul kotouč do středního pásma a nesnažil se bekhendem pečetit švédskou výhru. Stačilo, aby ruský gól na konci 1. třetiny padl o půl vteřiny dříve. Aby, aby a aby...

27.5.2010 v 22:50 | Karma: 23,30 | Přečteno: 2095x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

České tenistky rozmazlují své fanoušky

Neuvěřitelně příjemný přístup k veřejnosti, příznivcům a fanouškům má český Fed Cupový tým před již na dveře klepajícím semifinále Světové skupiny. Na Facebooku se o životě týmu dozví nadšený fanoušek vše aspoň trochu důležité - navíc i v multimediální podobě. Je to jev, který se ve sportu, zvláště v tom špičkovém a profesionálním, moc nenosí. Ale co víc, fanoušci na stránkách pojmenovaných Czech Fed Cup Team projevují hráčkách i celému realizačnímu týmu obrovskou podporu a věřím, že tím holkám dodávají před náročným víkendem síly. Kolemjdoucímu připadne, že v Itálii není pouze devítičlenný výběr. České tenistky svým vystupováním a projevem loví sympatie fanoušků.

23.4.2010 v 17:50 | Karma: 8,90 | Přečteno: 2473x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Sparta a Beroun nejspíše porušily přestupové řády, ČSLH přihlíží

Minulou sobotu přišli berounští hokejisté o postup do play-off, když nedokázali udržet vedení nad Vrchlabím. A Sparta málem přišla o brankáře, kdyby český svaz ledního hokeje nepřekrucoval své řády a nevykládal je pak ve zcela jiném smyslu, než ve skutečnosti zní. Petr Přikryl totiž odchytal v pátek 5. února 2010 své 26. letošní utkání v extralize a další jeho start tedy měl rozhodnout o tom, ve které soutěži gólman dochytá letošní sezónu. To vše na základě přestupních řádů Českého svazu ledního hokeje (ČSLH), kapitoly III., článku 28. Pro neznalé doplňuji přesnou citaci v článku. Ale zpět k problému. Den poté totiž Přikryl naskočil za Beroun v první lize, ve zmiňovaném klíčovém utkání proti Vrchlabí. Právě tento start měl tedy značit, že Přikryl již nesmí naskočit ve Spartě a sezónu může maximálně dochytat za Beroun. Ale ouha. Hned další den zase chytal Přikryl za Spartu, proti Litvínovu. A to již 27. zápas extraligy letos. Sparta sice prohrála i tak, ovšem Přikryl může i nadále působit v pražském klubu, protože ČSLH prezentuje na papíře jednu formu oficiálních přestupních řádů a v praxi pak uplatňuje zcela jinou. V českém hokeji tak rozhodně neplatí, že co je psáno, to je dáno.

9.2.2010 v 13:45 | Karma: 24,80 | Přečteno: 8406x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Nikoliv junioři, ale ČSLH táhne český hokej ke dnu

Ondřej Novotný s Janem Paličkou vydali na serveru idnes.cz článek, kde již s nadpisem nemohu souhlasit. „Junioři táhnou český hokej ke dnu.“ Omyl, pánové. Ti kluci za to nemohou, stejně tak za to nemohou ani hokejisté do šestnácti let, kteří v těchto dnech podlehli stejně starým Rusům doma hrozivě 0:8. Vinit z hokejové doby temna lze jen někoho zcela jiného – Český svaz ledního hokeje (ČSLH). Ano, ukažme si konečně na ně prstem. Takřka každý rok nové herní systémy soutěží, které se nezdráhá ČSLH měnit i uprostřed rozběhnutého ročníku. Tak jako letos. Podívejte se na výsledky a tabulku extraligy juniorů. Jakmile začalo jít některým „mocnějším“ celkům o záchranu, došlo ke změnám, které jednoznačně opět potírají principy soutěže – tj. hlavního smyslu sportovního zápolení. Sestoupit je opět mnohem těžší. Stačí jen trochu chtít setrvat v soutěži. A to přece chtějí všichni.

29.12.2009 v 17:43 | Karma: 25,11 | Přečteno: 3011x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Tak tohle se opravdu nepovedlo, pane Železný

Máme tu další souboj "Sportovec vs. Novinář". Reportér Jakub Železný se dostal do křížku s českou brankářskou fotbalovou jedničkou Petrem Čechem. Důvod? Během rozhovoru pro slavnostní vyhlášení ankety Sportovec roku 2009 si redaktor České televize moc slavnostně nepočínal. V telefonickém interview postupně nakladl otázky takové, že Petr Čech později odmítl dát souhlas ke zveřejnění celého plánovaného a tradičního pozdravu fanouškům. Uvedené slovní spojení jsem vyznačil kurzívou proto, že v konečném znění mělo s pozdravem příznivcům opravdu pramálo společného. Zvláště vinou Jakuba Železného. "Dlouho po skončení tohoto rozhovoru jsem přemýšlel, co si o tom všem mám myslet, proč jsem se právě já při takto významné sportovně-společenské akci stal obětí irelevantních dotazů a co konkrétně vedlo pana redaktora k tak arogantnímu a konfrontačnímu tónu," prozradil Petr Čech na svých oficiálních stránkách ve vyjádření.

28.12.2009 v 12:55 | Karma: 41,34 | Přečteno: 8257x | Diskuse| Sport
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3921x
Autorem blogu je mladý muž žijící v podhůří Jeseníků ve městě Šumperk. Má rád cestování, přírodu, fotografování, sport a jízdu na kole. Několik let pracuje mimo jiných aktivit i jako žurnalista, aktivně se podílel na zpravodajství z MS v ledním hokeji 2010. V případě zájmu jej naleznete také na twitteru @JarSvoboda