Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Záchranka? Dobrý den, potřebuji ostříhat nehty...

Někdy se nestačím divit nad tím, kam až do hlubin splachovacího záchodu dokáže spadnout mozek člověka. A když je to navíc soudcovský mozeček, pak už nás asi nemůže překvapit nic. A tak rychlá záchranná služba, kterou většinou voláte jen z opravdu vážných a život ohrožujících důvodů, může pykat za to, že dotyčný jí zavolá, pak si z ní udělá poskoka na drobný zákrok, a s úsměvem ji pošle zase zpět. A že doktor chce raději opravdu důkladné vyšetření? To si dovolil, oškubeme ho o peníze a ještě budeme chtít omluvu. Což o to, že jsme to my, kdo si vymrčuje kvůli prkotinám.

www.krasny-zivot.cz

Jistá "zodpovědná" matka, která doma náhle poradila a záchranku si zavolala jen proto, že doma nenašla nejspíš nůžky (určitě velmi sterilizované jako vše ostatní v bytě). Doktor pak usoudil, že dítě sice zjevně není ohroženo, ale nevylučují se jiné problémy, proto chtěl dítě odvést na důkladné vyšetření do nemocnice. A teď začíná děj, který nikdy nepochopím, nevymyslel by jej ani režisér amatér a tupec, který by chtěl zinscenovat nějakou bezduchou frašku s nádechem komedie.

Ona zodpovědná matka s čerstvě narozeným dítětem (a určitě plna strachu o jeho zdraví, jak vidno) místo aby získala jistotu, že opravdu je dítě zdravé, tak odmítne jakoukoliv pomoc lékaře. Ten však i přes odpor matky, která určitě byla po porodu při smyslech a logickém a chladném myšlení, nařídil odvoz do nemocnice. Jestli se tím zachránil život dítěte či nikoliv, to už nikdo nezjistí.

Zástupkyně oné matky opírala obžalobu o to, že matka rodila již potřetí a tudíž je velezkušená rodička. Řeknu vám, třikrát jsem řídil auto, jsem velezkušený řidič. Třikrát jsem vařil jídlo a už jsem otřelý kuchař. A matka, která potřetí rodila, ví víc, než lékař, který je u porodu denně? Žaloba postavená na naprosto irelevantním, ba naprosto stupidním názoru.

Jenže soudce dal žalobě za pravdu. Matka, která zavolala záchranku jen proto, že si potřebovala po hodině od porodu nechat přestřihnout pupeční šňůru, měla pravdu, zatímco doktor, který má nezměrné zkušenosti, a kterému šlo v prvé řadě o ověření zdraví dítěte, pochybil. A bude pykat, co si to dovolil.

Tak co teď? Ideální by bylo, kdyby si nemocnice zavedla seznam, kde by měla přehledně seřazeny obdobné případy zlatokopů, kteří si dělají z činností záchranné služby srandu a zlatý důl. Dotyčná, až by příště zavolala záchranku, tak jí odkázat na hromadnou dopravu či taxi službu. A léčbu dítěte ať si platí laskavě ze svého, když o lékařskou pomoc nestojí.

P. S.: Vše bylo sepsáno ve stavu těžce pohnuté mysli plné emocí.

Autor: Jaroslav Svoboda | pátek 19.8.2011 21:28 | karma článku: 35,05 | přečteno: 2454x
  • Další články autora

Jaroslav Svoboda

Národe, kam jsme se to dostali? Místo volebních lístků vejce...

Před pětadvaceti lety získaly milióny obyvatel Československa svobodu slova, svobodu vyjádření, volného pohybu a další demokratická i základní lidská práva. Získaly svobodu volby, kterou nyní bohužel mnozí, dokonce i většina obyvatel, pohrdá. Stejně jako dalšími vymoženostmi „kapitalistického“ světa. Slovo demokracie se pak stále častěji používá jako alibismus pro své obhroublé, agresivní, násilnické, nezákonné chování. Stejně tak je pak alibistické házet vejci po prezidentovi jako výraz nesouhlasu s jeho vystupováním. Navíc v den oslavy sametové revoluce, v den oslavy znovunabytého práva svobodně volit.

18.11.2014 v 7:02 | Karma: 11,44 | Přečteno: 569x | Politika

Jaroslav Svoboda

Praktiky tisku aneb vymyšlená oběť z Bostonu

Až nějak příliš často si v poslední době člověk začíná všímat, že tady a pak támhle někdo v médiích ustřelí, že po bližším prozkoumání se jeho článek zakládá na pravdě jen velmi zdaleka, a že začíná být nebezpečné, jak média, která vždy měla dopad na myšlení lidí, začínají lhát a balamutit. Příkladů by se našlo dost, kupodivu člověk nemusí hledat dlouho.

26.4.2013 v 15:25 | Karma: 11,29 | Přečteno: 770x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Svoboda

Peníze nám jsou cennější než rasismus, vzkázala fotbalová UEFA

Dne 18. června 2012 se stalo jednou z nejdiskutovanější a nejzmiňovanější událostí na twitteru udělení pokuty dánskému útočníkovi Nicklasi Bendtnerovi. Proč? Ukázal trenky, na kterých byl nápis, který se nehodil do krámu evropské fotbalové asociaci. Na trenýrkách měl nápis Peddy Power, což je irská sázková kancelář. Že se to dá pochopit? To by se dalo, kdyby ta pokuta nebyla několikanásobně vyšší než například tresty za rasistické projevy. Chránit zájmy svých obchodních partnerů je tak pro asociaci UEFA mnohonásobně důležitější než zatočit s rasismem.

19.6.2012 v 6:55 | Karma: 22,10 | Přečteno: 3889x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

„Věřím“ aneb životní příběh Vladimíra Konstantinova

Často se říká, že když člověk něco tragického neprožije, tak nedokáže přesně pochopit, jak těžké je se s tímto okamžikem vyrovnat. Člověk poté začne koukat na mnoho věcí naprosto jinak, začne si vážit maličkostí, ale zároveň potřebuje pomoc druhých. Lhostejnost a nezájem je pak to nejhorší, co vás může postihnout. A věřte, že i malé vzpomenutí si dokáže být pro člověka pozitivním impulsem do dalšího žití. Ruský hokejový obránce VLADIMÍR KONSTANTINOV prožil ve chvílích největší sportovní radosti největší životní tragédii. Osobní. Ale lidé jemu blízcí mu dali víru. Dali to, co v té době nejvíc potřeboval, a stále potřebuje. V těchto dnech je to patnáct let, co se Konstantinovovi změnil život.

15.6.2012 v 16:45 | Karma: 9,41 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Sport

Jaroslav Svoboda

Startuje nový ročník QMJHL, na soupiskách Češi nebo i rodák z Konga

Nové ročníky všech hokejových soutěží po celém světě začínají stále zuřivěji bušit na dveře a hlásit se o slovo. V zámoří se 8. září rozjede maraton zápasů slavné juniorské Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL, často také používána zkratka LHMJQ). Oproti loňské sezóně naskočí do soutěže pouze sedmnáct mužstev, na startovním poli chybí celek Montréal Juniors, který se přestěhoval do Boisbriandu a ponese název Blainville-Boisbriand Armada. Ještě hůře dopadli v Lewistonu, kde místní Maineiacs ukončili kvůli chybějícím financím činnost.

7.9.2011 v 20:30 | Karma: 7,96 | Přečteno: 1236x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3921x
Autorem blogu je mladý muž žijící v podhůří Jeseníků ve městě Šumperk. Má rád cestování, přírodu, fotografování, sport a jízdu na kole. Několik let pracuje mimo jiných aktivit i jako žurnalista, aktivně se podílel na zpravodajství z MS v ledním hokeji 2010. V případě zájmu jej naleznete také na twitteru @JarSvoboda